Personalporträtt ”KP”

”Trotjänaren”


Först ut i denna serie är trotjänaren ”KP” från Skåne-Tranås. Här berättar han om sin vardag på skadeverkstaden i Tomelilla, sina intressen utanför Michelsens Bil och Calle Jularbo.


Namn: Kenneth ”KP” Persson

Tjänst: Skadeverkstaden i Tomelilla, de senaste 20 åren.

Vilken bil kör du just nu: SKODA Roomster 2015 & lila Buick Super Sedanette Jetback fr. -49

 

Hur ser en arbetsdag ut för dig just nu?


På skadeverkstaden här i Tomelilla arbetar jag numera mestadels med demontering och montering av krockskadade bilar. Fram till -72 arbetade jag som rostskyddare och därefter några år som bilmekaniker.

 

Vad är det allra bästa med att arbeta i bilbranschen och på Michelsens Bil?


Jag har sedan jag var liten alltid gillat att plocka isär tekniska prylar för att se hur de hänger ihop och därefter sätta samman igen. Det var kanske inte alltid att jag fick ihop det alla gånger, men det är ju så man lär sig. Förutom det intresset så är det den goda kamratandan vi har här på Michelsens Bil som gör att jag trivts så bra genom åren.

 

Om du skulle få lyfta fram någon på din arbetsplats som gör ett jättejobb, vem skulle det då bli och varför?


Niklas Johansson på lagret. Han har klart för sig och koll på sina reservdelar. Han är dessutom skitduktig med datorn och hjälper oss på skadeavdelningen, med allt mellan himmel och jord.

 

Vilken blir din nästa bil och varför?


Jag är så himla nöjd med Roomstern, så det blir inget byte just nu. Men det blir definitivt en bil från SKODA även nästa gång.

 

Det är snart sommarsemester. Hur spenderar du helst den?


I år blir det hemma i Skåne-Tranås, men gärna även någon tur till stranden om vädret tillåter.

 

Berätta om ditt stora intresse i livet?


Mina stora intressen utanför jobbet är musik och historia, och det är kanske inte alla som känner till. Jag är fascinerad av vikingatiden, arkeologi och går gärna på museum inom detta område när jag har möjlighet.

 

Bonusmaterial


Tro det eller ej, men jag har faktiskt ägt en vit Cadillac från -59, som har tillhört den legendariska dragspelaren Calle Jularbo. Jag ångrar mig faktiskt lite än idag att jag sålde den.