Personalporträtt Nina

Nina Andersson

”Spindeln i nätet”

Nina Andersson har arbetat på Michelsens Bil sedan 1986. Hon började med sjukresor och därefter blev det jobb som kontorist. Idag trivs hon utmärkt med att vara ”spindeln i nätet” mellan VGS, reservdelar, våra egna servicetekniker samt ledningen. – Det händer alltid något på jobbet och det är aldrig en tråkig dag.  

 

Namn: Nina Andersson
Tjänst: Garantihandläggare
Bil: SKODA Fabia, Audi A4 och en Buick -60
Började på Michelsens Bil: 1986
Intressen: Resor, böcker, mat och träning

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut för dig?


En stor del av dagen spenderas framför datorn med att föra in uppgifter från arbetsordrar till garantiprogrammet. Eftersom min placering är ”back-office” vid kundmottagningen, så ingår det även i min tjänst att finnas där för mina kollegor i olika typer av frågor.

Vad är det bästa med ditt arbete?


– Det bästa är att det är omväxlade och att man får på ett eller annat vis komma i kontakt med väldigt många personer i organisationen samtidigt som du har stor möjlighet att vara med och skapa nöjda kunder. Det är många som är inblandade i garantiprocessen och det är roligt att få vara en betydande del i det.

Vad gör att du trivs på Michelsens Bil?


– Det är ju såklart att mycket av trivseln beror på hur man fungerar tillsammans med sina kollegor, så även här. Michelsens Bil är en klassisk arbetsgivare med en stark kultur och de allra flesta av oss har våra värdeord med oss i bakhuvet under vardagen. Öppenhet och ärlighet i kommunikationen mellan varandra och ut till våra kunder är sånt jag värdesätter. Det är sånt som gör att stämningen är god på arbetsplatsen och det är därför jag trivs så bra på Michelsens Bil.

Några av dina intressen är resor & böcker. Vart gick din senaste resa utomlands och vilket är ditt favoritresmål?


Sri Lanka är både favoritresmål och min senaste resa. Jag kan verkligen rekommendera att resa dit. Där är fantastisk mycket att se, exempelvis Sigiriya Klippan (lejonklippan) Sri Lankas främsta landmärke och en klippa på över 200 meter. Fantastisk utsikt! Landet är också grönt och fint med härliga människor.

Även Thailand är ett favoritresmål som vi gärna besöker. Om jag ska välja en stad i Europa så gillar jag Prag. Här finns mycket att se och göra!

 

Om du får rekommendera en bok som du nyligen läst, vilken blir det då och varför?


Den senaste jag läste var För alla barn & till alla medforskande vuxna” av författaren Eva Persson, som faktiskt är kund hos oss på Michelsens Bil. Mycket bra bok att läsa, speciellt i dessa stressiga tider.

Annars är några andra favoriter författaren Harlan Coben som skriver spännande deckare, Kate McCann och boken ”Madeleine” om flickan som försvann på badorten Praia Da Luz och aldrig återfanns samt ”Omgiven av psykopater” av Thomas Eriksson.

Har du eller sysslar du med någon idrott eller träningsform idag? Vad är det bästa med just den idrotten/träningsformen?


Jag tränar inte aktivt i någon förening eller speciell idrott, men jag går på gym två dagar i veckan. Utöver det så försöker jag vardagsmotionera för att behålla rörligheten och för att kunna göra saker i framtiden. Det bästa med detta är att du inte är uppbunden på tider, utan kan ge dig ut när det passar dig.

Till sist, är det någon speciell kollega som du vill lyfta fram?


Jag tycker alla gör ett jättejobb, men denna gången lyfter jag fram vår städerska Mai och hennes semestervikarie. De sköter våra lokaler på bästa sätt och alltid med ett leende på läpparna.