• Laddbara bilar hos Michelsens Bil

    Elbilar och Plug-in-Hybrider

Elbil, laddhybrid eller plug-in-hybrid

Let`s Get Electric!

Vi blir bara fler och fler som söker oss till laddbara alternativ när det är tid för en ny bil. Framtidens bilar är här och redan nu har vi mängder av spännande alternativ för dig som letar bil som drivs med el. Här är sidan där vi guidar dig genom en värld av elbilar, laddhybrider och Plug-In hybrider.

 

Michelsens Bil är en auktoriserade återförsäljare för Volkswagen, Audi, SKODA och Volkswagen Transportbilar. Alla våra bilmärken har flera spännande alternativ för dig som söker elbil eller hybridbil i Skåne.

 


 


 

 

Se några av våra elbilar och laddhybrider här:

 

 


 

Räckvidd

Räckvidd är såklart ett återkommande ämne när vi talar om elbilar. Många av dagens elbilar har en räckvidd på 20-30 mil och utvecklingen går snabbt framåt och flera modeller närmar sig eller har redan passerat 40 mil. Exakt hur långt du kommer på en laddning beror på flera faktorer. Hur mycket energi som kan lagras i batteriet t.ex. Bilens energiförbrukning påverkas av flera saker som exempelvis temperaturen, väder. vägunderlaget, luftmotståndet och om du har kupévärmare eller luftkonditionering på inne i bilen.

 


Bästa sättet att ladda din elbil eller Plug-In-Hybrid

 

Du kan ladda på olika sätt men det smidigaste är att göra det exempelvis hemma eller på arbetsplatsen. Det går att ladda bilen i ett vanligt eluttag men Elsäkerhetsverket avråder från det då det innebär en viss brandrisk och dessutom tar längre tid. Se det därför som en nödlösning om det inte finns några andra alternativ. Det är viktigt att du har uppsikt hela tiden när du laddar på detta sätt.

 

Det vi rekommenderar och ser säkraste är att installera en laddstation i garaget eller vid parkeringsplatsen. Det är en relativt enkel process som dock måste göras av ett elinstallationsföretag med verksamhetstyp ”Övriga anläggningar för användning av el”.

 

När du köper en laddbox av oss på Michelsens Bil ingår grundinstallation som utförs av behörig elektriker.

 


 

Intervju med en nybliven ID.3-ägare

Vi är redan flera på Michelsens Bil som kör ID.3 privat och vår Volkswagen-säljare Kristian har nu kört ID.3 i ett par månader. Vi är nyfikna på hur det går och hur han trivs med nya elbilen.

 

Vi börjar med det klassiska sport-frågan. Hur känns det?
– Jo, men det känns kanon, nu har jag knappt kört bilen för hemma chefen kör mest men hon är väldigt nöjd och tycker att bilen bara ”glider” fram. Bilen ligger kanon på vägen och komforten är hög. En rolig bil att köra dessutom!

 

Var det som du förväntade dig?
– Absolut, över förväntan än så länge, bensinräkningen är billig i alla fall. Det är förvånansvärt bra plats för hela familjen och barnen tycker röststyrningen är lite extra kul.

 

Hur laddar du din bil och vad rekommenderar du när det kommer till just laddningen?
– Har installerat en laddbox så det är absolut det som jag rekommenderar. Även att man kollar runt lite och samlar på sig information om publika laddningar så man kan lösa det genom det om det behövs.

 

Har du några generella tips till de som är intresserade av en elbil (ID.3), men som ännu inte tagit klivet?
– Gör en egen kalkyl på dina kostnader och jämför med det du har idag, du kommer antagligen bli förvånad.

 

Vilka ser du som de största fördelarna med din ID.3 såhär långt?
– En mycket trevlig och mysig bil helt enkelt, sen får man ju ge sig själv ett plus för miljöns skull.

 

Något annat som du vill dela med dig av angående ID.3:an?
– Den stora wow-upplevelsen är väl egentligen först när man sätter sig i bilen och provkör, så mitt tips är att komma förbi och provköra den.