• Laddbara bilar hos Michelsens Bil

    Elbilar och Plug-in-Hybrider

Elbil, laddhybrid eller plug-in-hybrid

Let`s Get Electric!

Vi blir bara fler och fler som söker oss till laddbara alternativ när det är tid för en ny bil. Framtidens bilar är här och redan nu har vi mängder av spännande alternativ för dig som letar bil som drivs med el. Här är sidan där vi guidar dig genom en värld av elbilar, laddhybrider och Plug-In hybrider.

 

Michelsens Bil är en auktoriserade återförsäljare för Volkswagen, Audi, SKODA och Volkswagen Transportbilar. Alla våra bilmärken har flera spännande alternativ för dig som söker elbil eller hybridbil i Skåne.

 


 


 

 

Se några av våra elbilar och laddhybrider här:

 


Miljöbonus

Den 1 juli 2018 införde regeringen en bonus där du som köper en ny elbil får 60.000:- Det är en del av det s.k. ”Bonus-Malus-systemet” som infördes för att göra det mer gynnsamt för personer som köper mer miljöanpassade fordon. I samband med detta höjdes även fordonsskatten på bilar med högre koldioxidutsläpp de tre första åren.

Stöd för att ladda hemma

Visste du om att du som privatperson kan ansöka om ett ”Ladda-hemma-stöd” för installation av laddpunkt. Det gäller följande:

 

  • 50% av kostnad för box och standardinstallation (dock max 10 000 kr)
  • Max ett stöd per fastighet
  • Boxen måste kunna kopplas upp mot internet (en så kallad ”Smart box”)
  • Utbetalas senast sex månader efter installation
  • Boxen måste Installeras av certifierad installatör med F-skatt
  • Boxen måste ha Typ 2-kontakt och en separat elmätare

 

 


 

Räckvidd

Räckvidd är såklart ett återkommande ämne när vi talar om elbilar. Många av dagens elbilar har en räckvidd på 20-30 mil och utvecklingen går snabbt framåt och flera modeller närmar sig eller har redan passerat 40 mil. Exakt hur långt du kommer på en laddning beror på flera faktorer. Hur mycket energi som kan lagras i batteriet t.ex. Bilens energiförbrukning påverkas av flera saker som exempelvis temperaturen, väder. vägunderlaget, luftmotståndet och om du har kupévärmare eller luftkonditionering på inne i bilen.

 


Bästa sättet att ladda din elbil eller Plug-In-Hybrid

 

Du kan ladda på olika sätt men det smidigaste är att göra det exempelvis hemma eller på arbetsplatsen. Det går att ladda bilen i ett vanligt eluttag men Elsäkerhetsverket avråder från det då det innebär en viss brandrisk och dessutom tar längre tid. Se det därför som en nödlösning om det inte finns några andra alternativ. Det är viktigt att du har uppsikt hela tiden när du laddar på detta sätt.

 

Det vi rekommenderar och ser säkraste är att installera en laddstation i garaget eller vid parkeringsplatsen. Det är en relativt enkel process som dock måste göras av ett elinstallationsföretag med verksamhetstyp ”Övriga anläggningar för användning av el”.

 

När du köper en laddbox av oss på Michelsens Bil ingår alltid grundinstallation som utförs av behörig elektriker.

 

Se Volkswagens Martin Forsslund videos om laddbara bilar: