0411-241023 (Tomelilla) 0411-241025 (Ystad)

Däckservice i Tomelilla & Ystad

 

Vi tar hand om dina däck i Tomelilla & Ystad.

Är det hög tid att byta däck? Eller hjulskifte som vi i verkstaden också kallar det. På Michelsens Bil i Tomelilla & Ystad har vi både erfarenhet och kunskap för att ta väl hand om dina däck. Vi utför självklart hjulskifte när det är dags för sommar- eller vinterdäck, eller när du helt enkelt behöver nya däck. Vi förvarar era däck i vårt däckhotell i såväl Tomelilla som Ystad. Om du har behov av att göra en hjulinställning så hjälper vi er gärna med det.

 

 

Däckhotell

Vi vet hur lätt det är att få trångt i garaget. Det är cyklar, verktyg, studsmattor och annat kul som ska förvaras. Utnyttja vårt däckhotell i Tomelilla eller Ystad så vet du vart du har däcken och att de är i gott förvar.

 

Vi har ställt några frågor om vårt däckhotell till Tim, som är servicerådgivare på Michelsens Bil i Ystad: 

 

Vad innebär det att ha dina hjul på däckhotellet hos Michelsens Bil?

 

– Förutom att du sparar förvaringsplats i hemmet, så slipper du att släpa de tunga hjulen fram och tillbaka två gånger om året. Vår expertis om däckens skick får du på köpet och vi ser till att däcken är i gott skick innan de monteras. Skulle några däck behöva bytas så kan du räkna med att vi har både kunskapen om vilka däck som passar till just till din bil samt konkurrenskraftiga priser. Vi ser även över eventuella underhåll som balansering eller hjulinställning.

 

Vad ingår?

 

– Vi skiftar hjul och tvättar, samt förvarar en uppsättning hjul varje säsong. Under förvaringstiden ser vi över skicket på däcken för att säkerställa att de är dugliga att montera till nästa gång.

 

Vad kostar det?

 

695:- per säsong (med våra fina märkeskort kan alla köp över 500:- delas upp på 12 månader, helt ränte- och avgiftsfritt)

 

Däckbyte / Hjulskifte fr. 275:-

 

Jerry utför hjulskifte

Jerry utför hjulskifte

 

När det börjar närma sig att sätta på sommar- eller vinterdäcken så rekommenderar vi att ta kontakt med oss på Michelsens Bil. Vi utför hjulskifte/däckbyte i såväl Tomelilla & Ystad och till ett bra pris!

 

Mönsterdjupet för vinterdäck ska vara minst 3 millimeter enligt lagen, men experterna rekommenderar att du byter vid 5 millimeter. Däcken ska ju klara vinterns och vårens snö, modd och smältvatten. De ska inte heller vara för gamla, då försämras funktionen.

 

Vi ser till att du får exakt rätt däck.

 

Att skaffa nya däck handlar om så mycket mer än att kolla dimensionen och beställa. Våra däckexperter är specialister på våra märken Volkswagen, Audi, SKODA och VW Transportbilar, och kan avgöra vad som är det bästa valet för just din bil och körning.

 

Lufttryck

Visste du att för lite luft i dina däck innebär att bilen blir tungstyrd, drar mer bränsle och däcken slits snabbare. I bilens instruktionsbok står hur mycket luft du ska ha i däcken. Fyll gärna på lite extra om bilen är tungt lastad.

Kontrollera lufttrycket med jämna mellanrum!

 


 

Kontakta oss om däckhotell, hjulskifte eller annat som rör däckservice här >>>

 

Däckbyte Tomelilla

Vi hjälper dig med hjulskifte i Tomelilla!

Däckbyte Ystad

Vi hjälper dig med hjulskifte i Ystad!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Sommardäcken – 10 viktiga saker att tänka på.

Sommardäck, säger man ju. Men de ska klara vår- och höstvädren också, utöver allt som sommarvädren har att komma med. Så kolla att dina däck är i form. Checklistan här visar vad du ska tänka på för att köra säkert. Behöver du nya sommardäck vet våra däckexperter på Michelsens Bil vad du ska välja för att passa din bil och din körning.

 

Läs mer här >>>