Om Michelsens Bil

Välkommen till Michelsens Bil – Din bilhandlare på Österlen

Michelsens Bil AB är ett familjeföretag som funnits i branschen i över 80 år.
Michelsens startade 1933 i Tomelilla och finns sedan 1973 även i Ystad. Under årens lopp har vi arbetat med både traktorer, båtar, lastbilar och personbilar. Idag är Michelsens auktoriserad återförsäljare för Volkswagen, Audi, Skoda och Volkswagen Transportbilar. På servicesidan är vi i Tomelilla även auktoriserade för Seat. 2013 förvärvades Ysta Bilcenter i grannfastigheten i Ystad. Då utökades verksamheten med serviceverkstad för BMW och Nissan samt en ny försäljningshall för begagnade bilar.

Under åren har vi satsat på två viktiga grundstenar; ett brett sortiment och en väl fungerande service. Vi har i samarbete med våra fantastiska bilmärken ett brett utbud av bilmodeller så alla ska kunna hitta något som passar just deras behov. Vår målsättning är att ditt bilägande ska vara smidigt. Du som kund ska bara ringa oss på Michelsens, så tar vi hand om allt som rör din bil!

På Michelsens har vi en bred och kompetent laguppställning inom bilförsäljning, service- och reparationsarbeten. Vi skiftar dina hjul, vi tvättar och rekonditionerar din bil. Reservdelar och tillbehör köper du hos oss och vår skadeavdelning tar hand om bilen när olyckstillfället är framme.

Kundnöjdhet är mycket viktigt för oss på Michelsens. Vi lovar att göra vad vi kan för att du ska vara utomordentligt nöjd med oss.

  • - 1959 köpte och övertog Rolf Michelsen företaget och det döptes då om till sitt nuvarande namn, Michelsens Bil AB. Nya lokaler byggdes på Simrishamnsvägen 46 och invigdes den 17:e Maj 1966.
  • - 1973 utvidgades företaget genom att köpa upp ett mindre bilföretag i Ystad. Verksamheten knöts till företaget som filial och det byggdes en ny bilhall i Ystad.
  • - 1975 Två år senare blev Michelsens bil Audi återförsäljare och två år efter det byggdes en ny bilhall i Tomelilla. Verkstaden i Tomelilla utökades med serviceplatser, plåtverkstad och techtylhallar. Scania verkstaden fick tvätt och smörjhallar.
  • - 1994 blir Michelsens Bil AB Swedac certifierat för första gången och ISO 9002 certifierat året efter. 1995 byggs en ny verkstad i Ystad och 1996 byggs det en Seathall i Ystad.
  • - 2002 startar Michelsens Lastbilar som ett renodlat Scania-bolag samma år byggs bilhallen i Tomelilla om till en ren VW försäljningshall och året efter det byggs hallen i Ystad om till en renodlad Audi försäljnings hall.
  • - 2006 köpte och övertog handelshuset Svebro företaget.
  • - 2012 fusionerades Michelsens Bil Invest med Michelsens Bil. Verksamheten fortgår som tidigare fast under nytt organisationsnummer.
  • - 2013 förvärvar Michelsengruppen Ysta Bilcenter Syd AB med tillhörande dotterbolag.
  • - 2013 firar Michelsens Bil AB 80 års jubileum.
  • - 2013 avyttrar Michelsens Bil AB sin lastbilsverksamhet genom en verksamhetsöverlåtelse till Scania Bilar Sverige AB.